Jellyjortikka ilmaiseksi 15 € oston yhteydessä

Ostokori

Ostoskorisi on tyhjä. Voit lisätä tuotteita koriin painamalla 'Lisää koriin'

G-pisteen metsästys

Naisen G-piste ajatellaan usein loppumattomaksi orgasmitehtaaksi, mutta mikä tämä mystinen nautintopiste oikeasti on ja missä se sijaitsee? G-pisteestä on oltu aina montaa eri mieltä. Joidenkin tutkijoiden mielestä sitä ei ole olemassakaan, toiset taas ovat vakuuttuneita pisteen olemassaolosta. G-pisteen hieromiseen tarkoitettujen vibraattoreiden runsautta katsellessa voi kuitenkin vakuuttua, että jonkinlainen nautintopiste naisen alapäästä löytyy.

nainen ja ruusut

Gräfenbergin eroottinen alue

G-pisteestä on mainintoja jo taolaisuudessa ja muinaisissa intialaisissa lemmenoppaissa. Länsimaiseen tietoisuuteen pisteen toi kuitenkin vasta gynekologi nimeltä Ernest Gräfenberg, joka kirjoitti vuonna 1950 emättimen etuseinämässä sijaitsevasta eroottisesta alueesta. Aiemmin G-pisteestä oli kirjoittanut tutkija nimeltä Hardenberg, jonka väitteet Gräfenberg oli todistanut mielestään oikeiksi.

Myöhemmin G-pisteen tarkka sijainti on määritelty muun muassa siten, että se sijaitsisi emättimen etuseinämässä keskimäärin 3-4 sentin syvyydessä, kello 11 - 13 kohdalla, navan ollessa kello kahdessatoista. G-pisteen olemassaolosta ei ole niinkään ollut kiistaa, vaan siitä miksi pistettä pitäisi kutsua. Joidenkin tutkijoiden mielestä se nimittäin on enemmän alue tai harjanne kokonsa ja muotonsa puolesta.

G-piste eroaa klitoriksesta hermotuksensa osalta. Siinä missä klitoriksen hermot kulkevat häpyhermosta, G-pisteen hermotus kulkee lantiohermon kautta.

Laukeaako pelkästään sen koskettamisesta?

G-pisteen kautta saatava orgasmi voi tuntua vahvemmalta, kuin klitoriksen kautta saatava. Silti G-piste ei ole oikotie onneen, eikä orgasmiin, sillä sen löytäminen saattaa olla aluksi hankalaa. Lisäksi naisen tulisi olla valmiiksi kiihottunut aluetta stimuloitaessa. Kaikki eivät myöskään tunne G-pisteen kautta tapahtuvaa stimulointia välttämättä miellyttäväksi.

Monet kuitenkin saavat nautintoa G-pisteensä kautta. Eräässä tutkimuksessa on todettu, että naiset, jotka saivat orgasmin G-pisteen kautta, halusivat orgasmeja myös useammin ja kykenivät saamaan useamman orgasmin peräkkäin.

Klitorista ja G-pistettä yhtä aikaa stimuloitaessa nautinto voi olla moninkertainen, sillä tällöin ärsytettävien hermopäätteiden määrä luonnollisesti kasvaa. Silti klitoriksessa on huomattavasti enemmän hermopäätteitä, joten orgasmin kannalta kannattaa muistaa, että klitoris on useimmiten suuremmassa merkityksessä, kuin G-piste.

Etsimisen riemu

Rock-Chick pinkki

Jos oma G-piste on vielä hukassa, kannattaa sen etsimisestä ottaa ilo irti. Parhaiten pisteen voi löytää kyykkyasennossa tai istuen, sillä selin G-piste karkaa painovoiman johdosta sormien ulottumattomiin.

Etusisäseinämää tunnustellessa on painettava kunnolla, jotta kaikkein herkin kohta löytyy. Yhdynnässä G-piste löytyy harvoin, koska penis ei ole tarpeeksi käyrä painamaan juuri oikeaa kohtaa riittävän kovasti.

New Impulse G-pampula

Etsinnöissä voi käyttää myös G-pisteelle tarkoitettua vibraattoria, joka on muotoiltu hieromaan juuri oikeasta paikasta. Vibraattorin avulla omaa pistettään voi etsiä helposti makuuasennossa, mikäli kyykky- tai istuma-asento tuntuvat hankalilta. Myös joissakin hieromasauvoissa on erikseen muotoiltu kärki, jolla pääsee tavoittelemaan nautintopistettään helpommin.


Kaikki Huippukivan G-pisteelle tarkoitetut vibraattorit löydät täältä.

Lisää G-pisteestä voi lukea esimerkiksi Kari Heusalan kirjasta Naisen Seksuaalisuus.

Aiheet: