Kondomit

Kondomi on mitä yksinkertaisin ja edullisin tapa huolehtia sekä itsensä että seksikumppaniensa seksuaaliterveydestä. Kondomi suojaa oikein käytettynä sekä ei-toivotulta raskaudelta että seksitaudeilta. Seksitaudit voivat olla oireettomia, minkä vuoksi kondomin käyttö on tärkeää erityisesti uuden seksikumppanin kanssa.

Ohjeita kondomin käyttäjälle

Tarkista ennen kondomin käyttöön ottoa, onko sen parasta ennen päiväys vielä voimassa. On hyvä myös tarkistaa, että otat kondomin esiin ehjästä suojapakkauksesta. Kondomi rullataan peniksen ylle, kun penis on erektiossa ja se otetaan pois vasta yhdynnän loputtua.

Emättimen sisälle laitettava ns. naisten kondomi, voidaan laittaa paikoilleen jo ennen esileikin alkua. Siemensyöksyn yhteydessä siemennesteen kuuluu jäädä kondomin sisälle.

Kondomia voi käyttää myös seksilelujen päällä, jolloin lelujen puhdistus on helpompaa.

Auki leikatusta kondomista saat myös kätevästi tehtyä suuseksisuojan.

Säilytä kondomit aina auringonvalolta suojattuna ja paikassa, jossa ne säästyvät hankaukselta. Yksi kondomi on aina kertakäyttöinen ja sen voi lajitella sekajätteisiin.

Liukuvoide ja kondomi

Kondomin kanssa voi käyttää sekä vesipohjaista että silikonipohjaista liukuvoidetta. Öljypohjainen liukuvoide voi haurastuttaa kondomin pintaa. Kondomin pinnalla on jo alun perin liukuvoidetta mukana, mutta sen lisääminen on erittäin suositeltavaa. Liukuvoiteen ansiosta seksi on sujuvampaa, eikä liukuvoiteella liukastettu kondomi mene niin helposti rikki. Kondomin käytöstä huolehtiminen kuuluu kaikille sukupuolille.

Kondomin koko

Oikean kokoinen kondomi pysyy paikoillaan, eikä purista. Oikea koko lisää käyttömukavuutta ja tuo varmuutta ehkäisyyn. Oikean kondomin koon saat selville, kun mittaat erektioissa olevan peniksen pituuden sen juuresta kärkeen asti. Mittaa samalla myös peniksen ympärys.  Kondomin paikoilleen asettamista kannattaakin harjoitella joko itsensä kanssa tai jollain penistä muistuttavan esineen kanssa.

Kondomeja kaikille!

Ohuen ohut kondomi tuntuu luonnolliselta, mutta ne ovat silti käytössä kestäviä. Muotoillut kondomit istuvat hyvin kantajalleen ja lisäävät tuntoherkkyyttä.  

Makukondomeilla suuseksin antaminen saa hedelmällisen maun.

Juomuiset ja nystyräiset kondomit pyrkivät tehostamaan nautintoa. Vaihtoehtona on myös valita kondomi, jonka pinnalla on verenkiertoa herättelevää ainesosaa nautinnon tueksi.

Vahvempi ja paksumpi kondomi voi olla hyvä valinta silloin, kun erektio vaatii vahvistusta. Myös anaaliseksissä vahvempi kondomi toimii paremmin.

Kondomit valmistetaan pääosin lateksista eli luonnonkumista. Kumiallergikon kannattaa valita lateksiton vaihtoehto. Kondomeja valmistetaan myös polyuretaanista.

58 tuotetta
Näkyvissä 30 tuotetta 58 tuotteesta

Suosituimpia tuotteita tässä kategoriassa:

empty